Gembersap met 7M - de gezondheidsvoordelen

Gembersap met 7M - de gezondheidsvoordelen

In deze blog nemen we je mee in de gezondheidsvoordelen van gember en gembersap en hoe je 7M het beste kunt nemen in combinatie met dit pittige sapje.

In deze blog

Gember is een pittige en sappige wortelknol die we vooral kennen uit de Aziatische keuken, maar die inmiddels ook bij ons in alle supermarkten te koop is. In China staat gember bekend als een ‘verwarmend kruid’. Gember wordt niet alleen gebruikt in de keuken als smaakmaker van gerechten, of gedronken als een pittig oppeppend sapje, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Gember zit vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Bijvoorbeeld de vitaminen B1, B2, B6, foliumzuur, C en E, en de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. In deze blog nemen we je mee in de gezondheidsvoordelen van gember en gembersap en hoe je 7M het beste kunt nemen in combinatie met dit pittige sapje.

 

Is gember gezond?

Ja, gember is zeer gezond! Gember bevat veel goede voedingsstoffen en past in een gezond voedingspatroon. Naast de B-vitaminen, vitamine C en E, en de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink bevat gember ook de actieve stof gingerol. Gember wordt vaak gebruikt bij misselijkheid en voor de spijsvertering. Het ondersteunt een goede maagfunctie. Ook ondersteunt gember je immuunsysteem en heeft het een antioxidantwerking. Antioxidanten zijn belangrijk voor onze gezondheid, omdat ze onze cellen en weefsels beschermen tegen oxidatieve schade door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die in het lichaam ontstaan door de afbraak van voedingsstoffen voor energie aanmaak. Gember is ook goed voor de normale werking van je hart en ondersteunt een normale bloedsuikerspiegel. Het is dus een goed idee om gember toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon.

 

Gezondheidsvoordelen van gembersap

Gember kun je natuurlijk perfect gebruiken in allerlei gerechten voor wat meer pit. Je kunt de gezondheidsvoordelen ook op een andere manier benutten. Bijvoorbeeld door thee te maken van gember. Trek een verwarmende thee van schijfjes verse gember. De thee kun je ook aanvullen met het sap van een sinaasappel of voeg er wat steranijs of een kaneelstokje aan toe. En natuurlijk kun je gember heel goed als gembersap drinken. Dat biedt ook veel gezondheidsvoordelen. Gebruik puur biologisch gembersap en meng dat met een glas water of sap. Je kunt ook een beetje puur nemen, dan is het een krachtig gembershot. Gembersap past goed in een detox. Of neem een groot glas gembersap met water op je nuchtere maag, direct na het opstaan. Zo geef je jezelf een optimale start van je dag. En gember helpt meteen je spijsvertering op gang. En een glas gembersap is tot slot een heel gezond alternatief voor een glas alcohol. De gember zorgt voor pit en veel smaak, maar zonder de nadelige effecten van alcohol.

 

Voedingswaarden van gember

100 gram gember bevat de volgende voedingswaarde:

voedingswaarde gembersap per 100 gram

En hoe zit het dan met de schil van gember?

Als je gember gebruikt, dan haal je de schil er vaak af. Dat is best zonde. De schil kun je namelijk gewoon eten. En sterker nog, de voedingsstoffen zitten voor een deel in de schil. Dus het is jammer als je die niet binnenkrijgt. Als je de schil gebruikt, zorg er dan wel voor dat je de gember met schil wast voor gebruik. Let er ook op dat hoe ouder de gember is, hoe taaier en droger de schil. Dus gebruik vooral de schil van verse gember. Zeker als je thee trekt van gember, dan kun je de schil er gewoon oplaten. Geniet zo van alle gezondheidsvoordelen van de hele gember!

 

7M mengen met gembersap

Puur gembersap is erg pittig en niet iedereen vindt dat lekker of prettig. Het is dus altijd een goed idee om gembersap te mengen met water of sap. Gember past bijvoorbeeld goed bij groentesap, selderijsap of tomatensap. Een shotje gember vormt de ideale aanvulling van je vers geperste sapje of smoothie. Als je gembersap dan ook nog eens mengt met jouw dagelijkse dosis 7M, dan begin je je dag echt optimaal! Dan heb je niet alleen de voordelen van gember, maar ook een glas vol goedaardige bacteriën en gefermenteerde kruiden. Ben jij geen fan van gember of gembersap? Bekijk dan ook eens onze andere recepten met 7M.

terug naar blog overzicht
  • 100% gecontroleerd biologisch

  • Geschikt voor vegetariërs en veganisten