Maak kennis met 10 kruidige krachtpatsers in 7M

Maak kennis met 10 kruidige krachtpatsers in 7M

Kruiden bevatten veel aromatische stoffen en geven smaak aan je eten. Kruiden zijn daarnaast ook erg gezond. Ze bevatten vitamines, mineralen en bioactieve stoffen die onder meer dienen als bouwstoffen voor enzymen. 

In deze blog

Spijsverteringskruiden vol bioactieve stoffen

Kruiden bevatten veel aromatische stoffen en geven smaak aan je eten. Kruiden zijn daarnaast ook erg gezond. Ze bevatten vitamines, mineralen en bioactieve stoffen die onder meer dienen als bouwstoffen voor enzymen. Ook bevatten kruiden een hoge concentratie antioxidanten. Kruiden spelen dan ook een grote rol in belangrijke lichaamsprocessen zoals je spijsvertering en stofwisseling.

 

Het voordeel van gefermenteerde kruiden

Net zoals voedingsmiddelen kunnen ook supplementen en kruiden worden gefermenteerd. Dat gebeurt steeds vaker. En niet zonder reden. Dankzij fermentatie worden de natuurlijk aanwezige fytoverbindingen in de kruiden bijvoorbeeld beter toegankelijk waardoor ze goed door je lichaam worden opgenomen. Zo profiteer je nog beter van alle heilzame stoffen in de kruiden.

 

De natuurlijke kracht in 7M

Speciaal voor 7M zijn bioactieve kruiden geselecteerd met een prettige smaak en een gunstige bijdrage aan je spijsvertering. De kruiden zijn bekend uit de fytotherapie maar ook uit je eigen lokale keuken. Zo weet jij zeker dat je 7M veilig kunt gebruiken. De kruiden in 7M zijn mee gefermenteerd. Alle gunstige nutriënten zijn dus zeer goed beschikbaar. De kruiden kennen diverse gezondheidsclaims. Maak kennis met de 10 kruidige krachtpatsers in 7M voor je inwendige ecosysteem. 

 

Venkel

Venkel - Foeniculum vulgare – is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant smaakt naar anijs. De bladeren worden gebruikt als kruid en de zaden als specerij in de keuken of als thee. Venkel bevat de vitaminen B1, B2, B6, foliumzuur en E en is rijk aan ijzer. Venkel ondersteunt je spijsvertering en darmwerking*.

Anijs

Ook anijs - Pimpinella anisum – is een plant uit de schermbloemenfamilie. Zowel de zaden als het blad worden gebruikt in de keuken of als kruid. Anijs bevat de vitaminen B1, B2, B3, B5, foliumzuur en C en de mineralen ijzer, koper, calcium, fosfor, magnesium en kalium. Anijs verzacht je luchtwegen en ondersteunt je spijsvertering*.

Pepermunt

Pepermunt - Mentha x piperita – is een plant uit de lipbloemenfamilie. Uit de bladeren van pepermunt wordt olie gewonnen en ze worden als thee gebruikt. Pepermunt bevat vitamine A en diverse B-vitaminen, en fosfor, ijzer, flavonoïden, kalium en calcium. Pepermunt is goed voor je maag*.

Tijm

Tijm - Thymus vulgaris – is eveneens een plant uit de lipbloemenfamilie. Tijm heeft een zeer aromatische geur en wordt veel gebruikt als kruid in de mediterrane keuken. Tijm bevat onder meer de vitaminen B2, B6, foliumzuur, C en bètacaroteen, en de mineralen ijzer, calcium en magnesium. Tijm is rijk aan antioxidanten* en verzacht je luchtwegen*.

Oregano

Oregano - Origanum vulgare – ofwel 'wilde marjolein' behoort ook tot de lipbloemenfamilie. Oregano is bekend uit de Italiaanse en Griekse keuken. Het bevat vitamine A en B1, kalium, calcium en fosfor. Oregano is een antioxidant en helpt gezonde cellen en weefsels beschermen*.

Artisjok

Artisjok – Cynara scolymus – is een plant waarvan de bloemknop eetbaar is als groente. De bladeren worden gebruikt als kruid. Artisjok bevat veel vitaminen, zoals vitamine A, verschillende B-vitaminen en vitamine C en K, en de mineralen ijzer, magnesium, fosfor, mangaan, zink en calcium. Artisjok is een krachtige antioxidant*, het ondersteunt je spijsvertering en je darm-, lever- en nierfunctie, en het draagt bij tot een normaal vetgehalte in je bloed*.

Brandnetel

Brandnetel – Urtica dioica – werd al voor onze huidige jaartelling gebruikt als voedingsmiddel. Brandnetel is rijk aan vitamine A, C, E en K en aan calcium en jodium. Van de bladeren wordt brandnetelthee gemaakt. Brandnetel ondersteunt je nierfunctie en urinewegen*, het is goed voor hart en bloedvaten* en zuivert je huid*.

Komijn

Ook komijn - Cuminum cyminum – is een plant uit de schermbloemenfamilie. Vooral de zaadjes van de plant worden gebruikt. Het kruid heeft een lichte nootsmaak. Komijn bevat veel vitamine E en de mineralen ijzer, mangaan, magnesium en calcium.

Kamille

Van de plant kamille – Matricaria chamomilla – worden de bloemetjes gebruikt. Er wordt thee van gemaakt en ze worden gebruikt als kruid. Kamille bevat vitamine A, B en C. Kamille ondersteunt onder meer je spijsvertering en je vetstofwisseling, het verzacht je luchtwegen*, het werkt ontspannend en ondersteunt je immuunsysteem*.

Fenegriek

Fenegriek - Trigonella foenum-graecum – is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De plant wordt ook wel Grieks hooi genoemd, en wordt gebruikt als keukenkruid en in thee. Fenegriek bevat vezels, eiwitten, de vitaminen B1, B2, B3, B6, foliumzuur en C, en de mineralen calcium, fosfor, kalium, koper, magnesium, ijzer en zink.

*Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Kortom, met 7M kies je niet alleen voor een kruidig drankje met een prettig gezonde smaak, maar ook voor een veelzijdige ondersteuning van tal van aspecten in je lichaam. En vooral je spijsvertering.

terug naar blog overzicht
  • 100% gecontroleerd biologisch

  • Geschikt voor vegetariërs en veganisten