7M Probiotic Concentrate: 5 lekkere mixtips

7M Probiotic Concentrate: 5 lekkere mixtips

7M Probiotic Concentrate is een echt natuurproduct zonder toegevoegde smaakstoffen. Moet je toch even wennen aan de smaak, meng 7M dan met een drankje wat je lekker vindt. We hebben alvast 5 lekkere tips. Voor de werking van 7M maakt het niets uit!

In deze blog

Hoe smaakt 7M?

7M Probiotic Concentrate is een echt natuurproduct zonder toegevoegde smaakstoffen. Je proeft direct de kracht en energie. De organische zuren die tijdens het fermentatieproces ontstaan, zorgen voor de friszure smaak. De kruiden geven 7M een verrassende twist met herkenbare tonen van onder meer tijm, munt en fenegriek. Als je gezond eet, dan kun je de smaak meestal meteen waarderen. Moet je toch even wennen aan de smaak, meng 7M dan met een drankje wat je lekker vindt. We hebben alvast 5 lekkere tips. Voor de werking van 7M maakt het niets uit!

 

 

Hoeveel moet ik nemen?

De dosering kun je het beste rustig opbouwen zodat je buik eraan kan wennen. Met het handige maatdopje meet je je gewenste dosering heel gemakkelijk af. Begin in de eerste week met een milde dosering van 5 ml per dag. Deze dosering is al rijk aan probiotica en kruiden. Mogelijk worden je darmen direct wat actiever. Dat is een goed teken! In de tweede week kun je 10 ml per dag nemen. Dat is wat wij zelf van 7M ook altijd gebruiken. Gebruik je 7M in een detox of wil je een tijdelijke high impact dosering? Gebruik dan bijvoorbeeld een week lang 1 x op nuchtere maag en 1x vlak voor de lunch 10 ml. Gemiddeld is 10 ml een mooie dosering die we iedereen adviseren voor optimale veerkracht en energie.  

 

 

Wanneer neem ik 7M het beste in?

Na het wakker worden: Een goed moment om 7M in te nemen is op een lege maag. Dan is er nog weinig maagzuur en komen alle goedaardige bacteriën goed aan op de plaats van bestemming: je 7 Meter darm. Onze persoonlijke voorkeur is direct bij het wakker worden. Zoals daglicht in je ogen zorgt voor een goede hormonale dagstart, zo helpt 7M je bij een goede fysieke opstart van de dag.

 

Voor je lunch: Ook vlak voor je lunch is een goed moment. Zet je spijsvertering alvast extra aan met een glas 7M. De kruiden in 7M zijn gekozen vanwege hun gunstige bijdrage voor je maag en darmen.

 

Liever niet te laat op de dag: Omdat 7M je darmen actiever maakt en je spijsvertering verder helpt, raden we af om 7M te laat op de dag te nemen. Voor je avondeten past het nog goed, maar daarna liever niet meer. Nadat je laatste voeding is verteerd, heeft je lichaam rust nodig. Zo kan het zich tijdens de nacht goed richten op herstel. Laat eten bijvoorbeeld verstoort dit proces en je nachtrust.

 

 

5 lekkere mixtips voor 7M

  1. Puur natuur: als shotje of in je verse glas water

Ben je een liefhebber van natuurlijke voeding? Dan kun je 7M puur natuur nemen. Dat kan in de vorm van een shotje van 5-10 ml, meteen als je wakker wordt of bijvoorbeeld vlak voor je lunch. Vind je dat te sterk? Meng 7M dan in een glas vers koud water. Hoe meer water je toevoegt, hoe milder de smaak. Heb je een gevoelige buik pas dan op met te koud water en gebruik water op kamertemperatuur.

 

 

  1. 7M loves tomato 

Vanwege het kruidige karakter van 7M gaat de smaak heel goed samen met biologisch tomatensap of tomatengroentesap. Tomatensap zit bovendien vol gunstige stoffen zoals lycopeen, vitamine C en kalium. Voeg 5-10 ml 7M toe aan een glas tomatensap. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Een goed idee voor tijdens de tweede helft van de middag, bijvoorbeeld als je hartige trek hebt, maar het nog te vroeg is voor je avond eten.

 

 

  1. Groene power

Doe je al mee aan de bleekselderijsap trend? Selderijsap is alkaliserend, enzymrijk, antiseptisch en een bron van elektrolyten. Meng je dagelijkse bleekselderijsap met 5-10 ml 7M voor nog meer power voor je lever. Wist je dat 7M ook het leverkruid artisjok bevat? Of gebruik je regelmatig greens? 7M is een perfecte aanvulling hierop. Verdubbel de kracht van de natuur met alle voedingsstoffen uit groene poeders in combinatie met een onovertroffen boost aan goedaardige bacteriën en 10 krachtige kruiden.

 

 

  1. Boost je smoothie

Wat je voorkeurssmoothie ook is, 7M past er altijd in. Liever een groene smoothie met verschillende groenten? Of een fruitige smoothie met je favoriete vruchten? Een kleine dosis 7M verandert weinig aan de smaak, maar verrijkt de voedingswaarde van je smoothie enorm. We hebben alvast een basisrecept voor een gezonde ontbijtsmoothie voor je gemaakt.

 

 

  1. Mix-it yourself

Tot slot kun je natuurlijk je eigen favoriete mixdrankje maken. Meng 7M bijvoorbeeld in water en voeg er citroensap, verse gember en wat honing aan toe. Of maak je eigen gezonde ijsthee en voeg daar 7M aan toe. Of wat dacht je van een mix met een gembershotdrankje? Je maakt het zo scherp of mild als je zelf wenst. 

 

Meer tips voor het gebruik van 7M >>

 

 

7m is power voor je darm

Uit één flesje 7M haal je, afhankelijk van de dosering, tussen de 7,5 en 15 liter fermentatiedrank. Dat is voldoende voor dagelijks 1 glas vol levende natuur één à twee maanden lang. Elke dag power voor je darm!

terug naar blog overzicht
  • 100% gecontroleerd biologisch

  • Geschikt voor vegetariërs en veganisten